Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Exocellular [glyco]proteins of Lupinus albus plants and suspension-cultured cells

Tytuł:
Exocellular [glyco]proteins of Lupinus albus plants and suspension-cultured cells
Autorzy:
Wojtaszek P
Pislewska M.
Bolwell G.P.
Tematy:
cultured cell
protein
Leguminosae
Lupinus albus
exocellular matrix
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Plant species from genus Lupinus are among the oldest known legumes, and various aspects of their biology are considerably different from those commonly observed within Leguminosae. To study this issue in more detail, a suspension culture of Lupinus albus cells was developed, and the glycosylation patterns of exocellular proteins analysed. N-linked oligosaccharide side-chains were detected with two lectins: concanavalin A (ConA) and wheat germ agglutinin (WGA) used with respective anti-lectin antibodies, while O-linked arabinosylated side-chains of (hydroxy)proline-rich glycoproteins were identified with anti-(42 kDa French bean chitin-binding protein) antibodies. The obtained data were compared with analogous ones for exocellular (glyco)proteins from suspension-cultured Phaseolus vulgaris cells and from various tissues of L. albus plants. Major species-specific differences between exocellular (glyco)proteins from lupin and bean cells were identified. Similarly, developmentally regulated glycosylation changes following transition from organised plant tissue to dedifferentiated suspension-cultured lupin cells were detected and analysed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies