Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Technika ekspandowania pasz

W artykule zostały przedstawione podstawy techniki ekspandowania i miejsce jakie zajmuje ona w przemyśle paszowym. Omawiając różnice pomiędzy techniką ekstruzji i ekspandowania przedstawiono główne kierunki zastosowania ekspanderów oraz podstawowe typy głowic używanych do obróbki surowców paszowych.

In the paper expanding process and its place in the feed industry is presented. Showing differences between extrusion-cooking technique and expanding the mainly applications of the expandes are discussed as well as basic characteristics of the dies used to processed fodder raw materials.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies