Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Pesticide residues in fruit and vegetables from Southeastern Poland, 2004-05

Tytuł:
Pesticide residues in fruit and vegetables from Southeastern Poland, 2004-05
Autorzy:
Sadlo S
Szpyrka E.
Jazwa A.
Zawislak A.
Tematy:
daily intake
pesticide residue
Poland
monitoring programme
fresh vegetable
environment pollution
food
fresh fruit
vegetable
fruit
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Our paper presents results from surveillance of pesticide residues in fruits and vegetables carried out in 2004-05. 747 samples of 39 different types of fresh fruit and vegetables were analyzed for their pesticide residue contents. The highest resides found were: bupirimate residues (2.19 mg/kg), captan residues (1.82 mg/kg), ethylenebisdithiocarbamate residues (1.6 mg/kg), tolylfluanid residues (1.44 mg/kg), procymidone residues (1.19 mg/kg) and chlorpyrifos residues (1.01 mg/kg). In 27 samples (3.6%) residues exceeded national MRLs. Comparisons of the highest residues to ADI levels indicate that fresh fruit and vegetables from southeastern Poland seem to be quite safe for toddlers and adults.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies