Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kwas mlekowy - jakosc, wlasciwosci i kierunki zastosowan

Przedstawiono pochodzenie nazewnictwa kwasu mlekowego oraz - w zarysie - badania nad udoskonalaniem technologii produkcji i nowych zastosowań kwasu i jego pochodnych. Omówiono jakość kwasu mlekowego, jego właściwości fizykochemiczne i technologiczne oraz kierunki zastosowań. Szczegółowo przedstawiono rolę i stosowanie kwasu mlekowego w przemyśle piekarskim, mięsnym i owocowo-warzywnym.

Etymology of the name of lactic acid, and an outline of the research on improving production and applications of lactic acid and derivatives are described. The quality of lactic acid and its physico-chemical and functional properties as well as the directions of application are discussed. The role and application of lactic acid in bakery, meat and fruit-vegetable processing are presented in detail.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies