Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Charakterystyka blonnika pokarmowego w wybranych makach i otrebach

Tytuł:
Charakterystyka blonnika pokarmowego w wybranych makach i otrebach
Dietary fiber content and composition of chosen wheat flour and bran types
Autorzy:
Gorecka D.
Aniola J.
Korczak J.
Fedorczuk K.
Tematy:
blonnik pokarmowy
maka
otreby
przetwory zbozowe
konferencje
metoda Van Soest
oznaczanie
Bialystok konferencja
dietary fibre
flour
bran
cereal product
conference
Van Soest method
determination
Bialystok conference
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Oznaczono zawartość błonnika pokarmowego metodą Van Soesta w mące pszennej typ 750, 400 oraz makaronowej, a także w otrębach pszennych grubych i drobnych.

The aim of investigation was to define the neutral detergent fiber (NDF) content and its fractional composition of wheat flour types 750, 400 and flour noodles and wheat bran rough and fine milled. Average NDF content varied from 1.37% of dry matter for type 400 flour to 1.99% for type 750 flour and from 31,44% for fine to 41,86% for rough miled bran. The main fiber fraction of all wheat samples, independently from type flour and kind of bran were hemicelluloses and the least occuring fraction was lignin.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies