Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ surowicy przeciwróżycowej na miano penicyliny

Tytuł:
Wpływ surowicy przeciwróżycowej na miano penicyliny
Vlijanie protivorozistoj syvorotki na titr rastvorennogo v nej penicillina
Influence of anti-swine erysipelas serum on the titre of penicillin
Autorzy:
Buczek J.
Tematy:
penicylina
surowica
rozyca swin
choroby zwierzat
leczenie
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
В связи с запросами практики автор проверил влияние противорожистой лошадиной сыворотки, консервированной 0,5% фенола, на антибиотический титр растворенного в ней кристаллического пенициллина „G“. Установлено, что обнижение титра до 50% исходного уровня наступает: — для раствора в противорожистой сыворотке при тмп. 37°— в 5,5 дня „ „ 19°—20° — в 13 дней „ „ 2°— 4° — в 28 дней —для раствора в дистиллированной воде и физиологическом растворе хлористого натрия при тмп. 37° — в 1 день „ „ 19°—20°— в 2 дня „ „ 2°— 4° — в 28 дней

The influence of anti — Swine erysipelas serum preserved in 0.5% phenol on the antibiotic titre of crystal penicillin G dissolved in it was studied by the author. It was found that a decrease of the, titre to 50% of the initial concentration takes place for the solution in the anti — Swine erysipelas serum at the temp. 37° C after 5,5 days, at the temp. 18—20° C after 13 days, at the temp. 2—4° C after 28 days, for the solution in distilled water and in physiological sollution at the temp. 37° C after 1 day, at the temp. 18—20° C after 2 days, at the temp. 2—4° C after 28 days.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies