Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Relations between occurrence of the risk of food-drug interactions and patients socio-demographic characteristics and selected nutrition habits

Tytuł:
Relations between occurrence of the risk of food-drug interactions and patients socio-demographic characteristics and selected nutrition habits
Autorzy:
Jarosz M.
Wolnicka K.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The objective of the study was to investigate the patients’ exposure to food-drug interactions, and to analyse the main factors leading to a risk of interactions in the examined patients. A high (62.4%) risk of food-drug interactions incidence, which may cause various complications in therapy, was found in the study. The majority of patients (52.8%) were not aware that the timing of drug intake in relation to meals may affect treatment. High exposure to food-drug interactions in patients results generally from their lack of awareness of such interactions and of their effects. The results of the study show that educating patients, physicians, dieticians and nurses on the impact of food on the effects of drugs is necessary to mitigate pharmacotherapy complications.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies