Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modeling impact of climate change and management practices on greenhouse gas emissions from Arable Soils

Tytuł:
Modeling impact of climate change and management practices on greenhouse gas emissions from Arable Soils
Autorzy:
Syp A.
Faber A.
Kozyra J.
Borek R.
Pudelko R.
Borzecka-Walker M.
Jarosz Z.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Greenhouse gas emissions (GHG) were simulated from commonly used crop rotations in eastern Poland for conventional and conservation tillage systems. We used denitrification-decomposition (DNDC) model baseline climate conditions and two future climate scenarios (2030 and 2050). Analyzed cropping systems included corn, rapeseed, and spring and winter wheat. It has been shown that an increase of temperature and decrease of precipitation can reduce net global warming potential (GWP) by 2% in the 2030 climate scenario and by 5% in the 2050 scenario in conventional tillage with reference to the baseline scenario. In the case of conservation tillage, a reduction of GWP by 5% and by 10% was estimated. The use of conservation tillage results decrease the GWP by 17-19% in the baseline scenario, in the 2030 scenario by 16-18%, and in the 2050 scenario by 15-17%. It also has been shown that change in climate conditions has declined biomass production of winter wheat and corn, which may suggest that a larger area would be needed for these crops to maintain production at the same level.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies