Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Anthelmintic residues in goat and sheep dairy products

A multiresidue method (LC-MS/MS) for determination of wide range of anthelmintics was developed. The method covered benzimidazoles: albendazole (and metabolites), cambendazole, fenbendazol (and metabolites), flubendazole (and metabolites), mebendazole (and metabolites), oxibendazole, thiabendazole (and metabolites), triclabendazole (and metabolites); macrocyclic lactones: abamectin, doramectin, emamectin, eprinomectin, ivermectin, moxidectin; salicylanilides: closantel, ioxynil, nitroxynil, oxyclosamide, niclosamide, rafoxanid and others: clorsulon, derquantel, imidocarb, monepantel (and metabolites), morantel, praziquantel, and pyrantel. The method was used to examine the potential presence of anthelmintics in goat and sheep milk and dairy products from the Polish market. A total of 120 samples of milk, yoghurt, cottage cheese, cream cheese, and curd were analysed. None of the samples were found positive above CCa (1-10 µg/kg) except for one cottage cheese in which traces of albendazole sulfone were detected (5.2 µg/kg) and confirmed. The results of the study showed negligible anthelmintic residues in the goat and sheep milk and dairy products and confirm their good quality.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies