Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ zastosowania różnych źródeł energii w dawkach pokarmowych dla owiec na podstawowe wskaźniki przemian substancji organicznej w żwaczu oraz strawność składników pokarmowych i bilans azotu

Tytuł:
Wpływ zastosowania różnych źródeł energii w dawkach pokarmowych dla owiec na podstawowe wskaźniki przemian substancji organicznej w żwaczu oraz strawność składników pokarmowych i bilans azotu
Effect of using various sources of energy in sheep food doses upon basic indices of organic substance changes in rumen as well as upon digestibility of nutritive elements and nitrogen balance
Vlijanie ispol'zovanija razlichnykh istochnikov energii v kormovykh racionakh ovec na osnovnye pokazateli prevrashhenijj organicheskikh veshhestv v rubce, a takzhe na perevarimoct' pitatel'nykh elementov i azotnyjj balans
Autorzy:
Florek S.
Wolszczak J.
Rusiecka I.
Rydzik W.
Stanek M.
Tematy:
chow zwierzat
owce
zywienie zwierzat
pasze
zrodla energii
buraki pastewne
buraki polcukrowe
ziemniaki
cukier rafinowany
skrobia ziemniaczana
olej rzepakowy
dawki pokarmowe
pobranie paszy
strawnosc
przemiany w zwaczu
suma lotnych kwasow tluszczowych
badania strawnosciowo-bilansowe
animal farming
sheep
animal feeding
feed
energy source
fodder beet
half-sugar beet
potato
sugar
potato starch
rapeseed oil
feed dose
feed intake
digestibility
rumen
volatile fatty acid
total fatty acid
feeding experiment
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies