Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej

Tytuł:
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Commodity evaluation of fruit juices and nectars market from organic and conventional production
Autorzy:
Swiderski F.
Zebrowska-Krasuska M.
Waszkiewicz-Robak B.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the study was commodity evaluation of fruit juices/nectars, declared by producers as organic on the national market at 2008. The exam parameters this juices/nectars compared with parameters chosen conventional juices/nectars. Indicated if market organic juices/nectars characterize expected quality of organic products, such as: higher sensory quality, higher content of sugar-free extract (which says about juice additive) and higher content of vitamin C.

Celem badań byla ocena towaroznawcza soków/nektarów owocowych deklarowanych przez producentów jako ekologiczne, występujących w 2008 r. na rynku krajowym. Badane parametry tych soków/nektarów porównano z parametrami wybranych soków/ nektarów konwencjonalnych. Wskazano, czy rynkowe soki/nektary ekologiczne charakteryzują się jakością oczekiwaną dla soków/nektarów z produkcji ekologicznej, tj. czy posiadają wyższą jakość sensoryczną, wyższą zawartość ekstraktu bezcukrowego (świadczącego o dodatku soku), czy wyższą zawartość witaminy C.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies