Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

p-Aminobenzoic acid (PABA) changes folate content in cell biomass of Saccharomyces cerevisiae

Tytuł:
p-Aminobenzoic acid (PABA) changes folate content in cell biomass of Saccharomyces cerevisiae
Autorzy:
Gientka I.
Duszkiewicz-Reinhard W.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The folic acid intake is definitely lower than the recommended dietary allowance. This study shows the possibility of enhancing the synthesis of folates by the baker’s yeast. p-Aminobenzoic acid (PABA) addition to the examined culture media at doses of 5–25 μg/cm3 increases the content of folates, which in turn depends on the strain and PABA dose. The culturing of yeast with PABA might form the basis for the production of bakery products that are rich in folates and, consequently, might constitute an additional folate source in the everyday diet.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies