Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of morphological indices and total body electrical conductivity to assess body composition in big brown bats

Tytuł:
Evaluation of morphological indices and total body electrical conductivity to assess body composition in big brown bats
Autorzy:
Pearce R.D.
O'Shea T. J.
Wunder B. A.
Tematy:
morphological index
body mass
electrical conductivity
body composition
big brown bat
bat
body condition
Eptesicus fuscus
fat
lipid deposition
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Bat researchers have used both morphological indices and total body electric conductivity (TOBEC) as proxies for body condition in a variety of studies, but have typically not validated these indices against direct measurement of body composition. We quantified body composition (total carcass lipids) to determine if morphological indices were useful predictors of body condition in big brown bats (Eptesicus fuscus). We also evaluated body composition indirectly by TOBEC using EM-SCAN® technology. The most important predictors of body composition in multiple regression analysis were body mass-to-forearm ratio (partial r2 = 0.82, P < 0.001) followed by TOBEC measurement (partial r2 = 0.08, P < 0.001) and to a minor extent head length (partial r2 = 0.02, P < 0.05). Morphological condition indices alone may be adequate for some studies because of lower cost and effort. Marking bats with passive integrated transponder (PIT) tags affected TOBEC measurements.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies