Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Pozostałości azotanów i azotynów w peklowanych produktach mięsnych badanych w laboratoriach weterynaryjnych w 1985 r.

Tytuł:
Pozostałości azotanów i azotynów w peklowanych produktach mięsnych badanych w laboratoriach weterynaryjnych w 1985 r.
The residues of nitrates and nitrites in pickled meat products inspected in veterinary laboratories in 1985
Autorzy:
Wojton B.
Figurna T.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Исследовали 49 ассортиментов мясопродуктов, из которых взяли 9606 проб для определений нитратов и 9695 проб — для определений нитритов. Уровни остатков этих солей указывают на значительную их дифференциацию особенно в пределах ассортиментов мясопродуктов. В явном большинстве и исследуемых копченостей, колбас и консерв нитраты появлялись в количествах до 100 мг/кг, а нитриты — до 50 мг/кг. Отметили превышения допускаемых лимитов этих солей.

Forty nine assortments of meat products were examined: 9606 samples were taken to determine the concentration of nitrates and 9695 to assess the content of nitrites. The levels of these compounds ranged to much extent particularly within the same assortments of meat products. In most pork-butcher’s meat, sausages and tinned food nitrates did not exceed 100 mg/kg, and nitrites 50 mg/kg. Sometimes then contents were over the limits.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies