Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Znakowanie żywności w świetle wymagań Wspólnoty Europejskiej

Tytuł:
Znakowanie żywności w świetle wymagań Wspólnoty Europejskiej
Food marking in the light of European Union requirements
Autorzy:
Gertig H.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Omówiono podstawy prawne znakowania żywności, uwzględniając aktualną ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia wraz ze wszystkimi zmianami oraz wydawane na jej podstawie rozporządzenia. W szczególności zwrócono uwagę na ustawę z kwietnia 2004 roku o zmianie i uchyleniu niektórych ustaw w związku z uzyskaniem przez Rzeczpospolitą Polską członkostwa w Unii Europejskiej. Poza ogólnymi zasadami omówiono także znakowanie środków spożywczych specjalnego żywieniowego przeznaczenia oraz suplementów diety.

The legal basis of the food marking was presented taking into account the current law concerning the health conditions of the food and nutrition including all changes and issued instructions. Particular attention was paid on the law issued in April 2004 regarding changes and annulations of some laws related to Poland's accession to EU. Beside the general principles the marking of food products of special nutritional purpose and diet's supplements were discussed as well.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies