Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zatrudnienie w spółdzielniach mleczarskich jako element rozwoju regionu

Tytuł:
Zatrudnienie w spółdzielniach mleczarskich jako element rozwoju regionu
Employment in dairy cooperatives as an element of regional development
Autorzy:
Juszczyk S.
Nowak M. M.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem badań było przedstawienie stanu i kierunków zatrudnienia w spółdzielniach mleczarskich w latach 2004-2010 i ocena jego wpływu na rozwój regionalny i lokalny. Materiał do badań stanowiły informacje uzyskane z kwestionariusza ankiety. Stwierdzono, że spółdzielnie mleczarskie są liczącymi się w regionie ośrodkami przetwórstwa mleka ze względu na liczbę zatrudnionych osób. Dzięki czemu sprzyjają one prawidłowemu rozwojowi regionu, przez zapewnienie mieszkańcom pracy i dochodów pozwalajćych na godziwy poziom życia.

The paper presents changes of employment in dairy cooperatives in the years 2004-2010 and their influence on regional and local development. Information for the analysis were obtained from a questionnaire as well as direct interviews with cooperatives’ presidents and members of the Executive Board.The conclusion is that dairy cooperatives are a considerate division of food processing in the region considering the number of employees, thanks to which they provide proper development of a region through creating employment and employing local work force.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies