Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Are environmental contaminants responsible for ‘globesity’?

Tytuł:
Are environmental contaminants responsible for ‘globesity’?
Autorzy:
Filipiak-Florkiewicz A.
Topolska K.
Florkiewicz A.
Cieslik E.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
According to the World Health Organization (WHO), worldwide obesity has nearly doubled since 1980. In the previous year 42 million children under the age of 5 were overweight or obese. The concern of governments, the scientific community, and health services is noticed in the causes behind the prevalence of obesity and its prevention. Taking into consideration the reasons underlying obesity, toxic substances found in the environment and the food system have been receiving significant attention. Thus, the aim of this paper was to explore the associations between numerous environmental contaminants (heavy metals, persistent organic pollutants) and obesity. Our hypothesis was that neuroendocrine system disturbances caused by these xenobiotics play a crucial role in the obesity epidemic. The neurotoxicity of these compounds could be connected with the reward center in the brain as well as the endocrine system, and lead to an increase of food intake and, consequently, obesity. Taking into consideration global health as well as the best interests of society, studies in this area are crucial for understanding this problem.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies