Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mikrobiologia prognostyczna - zastosowania praktyczne

Tytuł:
Mikrobiologia prognostyczna - zastosowania praktyczne
Predictive microbiology: Practical applications
Autorzy:
Szczawinski J.
Tematy:
mikrobiologia prognostyczna
zastosowanie
bezpieczenstwo zywnosci
lancuchy zywnosciowe
ryzyko mikrobiologiczne
analiza ryzyka
zapewnienie bezpieczenstwa
system HACCP
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Studies on the effects of environmental factors and technological processes on the behavior of microorganisms in food have been conducted for many years. Mathematical models have come to be used extensively for quantitative interpretation of the results of these studies. The use of modeling in food microbiology has grown to the point of being recognized as a distinct discipline of food microbiology, termed predictive microbiology. In recent years, progress in this field has been impressive, and predictive microbiology is increasingly used by food producers and food inspectors in their routine work. One of the reasons for this development are changes in European food law, particularly the obligatory introduction of HACCP, risk analysis and microbiological criteria for food. Predictive microbiology has been an important supporting tool in food chain risk management.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies