Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modifications influencing Widal test reactivity in a novel microplate assay

Tytuł:
Modifications influencing Widal test reactivity in a novel microplate assay
Autorzy:
Almogren A.
Shakoor Z.
Adam M. H.
Gadelrab M. O.
Musa H. A.
Tematy:
modification
Widal test
reactivity
microplate assay
Salmonella typhi
agglutinin
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Reliability of the Widal tube agglutination test has been the subject of many controversies over the years. !is study was performed to assess the effect of certain modifications on the performance of Widal test in a novel microplate assay. Sera from 37 patients (21 males; 16 females) (mean age 28 + 7 years) were tested in the Immunology Unit at King Khalid University Hospital, Riyadh. Among them were 26 patients with suspected typhoid fever and 11 had bacteriologically confirmed diagnosis of Salmonella infection. The modifications included either the use of 0.5% bovine serum albumin (BSA), absorption of sera with sheep red blood cells (SRBC) or heat inactivation of sera. Compared with Widal tube agglutination test, microplate assay with SRBC absorption of the sera from patients with suspected typhoid fever was not only associated with enhancement of detection titers for both H (p < 0.001) and O (p < 0.005) Salmonella agglutinins but also the percentage of reactivity. !e presence of BSA augmented detection titers for Salmonella H agglutinins (p < 0.02) only. Heat inactivation of sera however was found to be associated with reduction in the detectable titers for both H (p < 0.03) and O (p < 0.01) agglutinins. Increased titers of Salmonella agglutinins were also evident in 11 patients with confirmed diagnosis of Salmonella infection. The novel microplate agglutination assay using the SRBC absorption was associated with enhancement in Widal test reactivity and appears to be a useful alternative for the diagnosis of Salmonella infection.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies