Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bezpieczeństwo materiałów silikonowych stosowanych w przemyśle spożywczym

Tytuł:
Bezpieczeństwo materiałów silikonowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Safety of silicone materials used in food industry
Autorzy:
Pawlicka M.
Mazanska M.
Postupolski J.
Tematy:
przemysl spozywczy
silikony
bezpieczenstwo zywnosci
guma silikonowa
przepisy prawne
przetworstwo zywnosci
zaklady przemyslowe
restauracje
gospodarstwa domowe
opakowania zywnosci
etykietowanie
urzadzenia kuchenne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono rodzaje silikonów, w tym polisiloksanów, oraz ich właściwości i wynikające z nich wykorzystywanie w przemyśle spożywczym, w tym produkcji wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przedstawiono aktualny stan prawny w zakresie wyrobów silikonowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz omówiono badania migracji, które powinny być wykonane w celu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego.

The article discusses the types of silicones, including polysiloxanes and their properties and the resulting use in the food industry, including the production of products intended for contact with food. It presents the current state of the law in the field of silicones articles in-tended to come into contact with food and discusses migration tests should be done to ensure the health safety.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies