Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Quercetin and its derivatives: chemical structure and bioactivity - a review

Tytuł:
Quercetin and its derivatives: chemical structure and bioactivity - a review
Autorzy:
Materska M.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Quercetin is one of the major dietary flavonoids belonging to a group of flavonols. It occurs mainly as glycosides, but other derivatives of quercetin have been identified as well. Attached substituents change the biochemical activity and bioavailability of molecules when compared to the aglycone. This paper reviews some of recent advances in quercetin derivatives according to physical, chemical and biological properties as well as their content in some plant derived food.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies