- Tytuł:
-
Przydatność kulinarna mięsa świń ras białych oraz mieszańców z udziałem knurów ras duroc i pietrain
Culinary value of meat produced by pigs of white breeds and crosses with a share of duroc and pietrain boars in their genotype - Autorzy:
-
Grzeskowiak E.
Borzuta K.
Lisiak D.
Janiszewski P.
Strzelecki J. - Tematy:
-
trzoda chlewna
swinia polska biala zwisloucha
swinia wielka biala polska
tuczniki
mieszance dwurasowe
mieszance pbz x wbp
mieszance trojrasowe
mieszance pbz x [duroc x pietrain]
wartosc rzezna
tusze wieprzowe
miesnosc
grubosc sloniny
mieso wieprzowe
przydatnosc kulinarna
miesien najdluzszy grzbietu
pH45
pH24
przewodnosc elektryczna
zawartosc wody
zawartosc tluszczu
zawartosc bialka
wodochlonnosc
barwa
wyciek naturalny
wyciek termiczny
mieso gotowane
mieso surowe
ocena sensoryczna - Język:
- polski
- Dostawca treści:
- AGRO
- Artykuł