Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of lactic acid on alpha-amylase activity and phytic acid content in germination of rice (Oryza sativa L.)

Tytuł:
Effect of lactic acid on alpha-amylase activity and phytic acid content in germination of rice (Oryza sativa L.)
Autorzy:
Thi Thu Ha P.
Xuan T.D.
Tematy:
rice
Oryza sativa
seed germination
germination rate
seedling growth
lactic acid
alpha-amylase activity
phytic acid
inhibition
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Lactic acid has been known as one of compounds to cause cellular harm in waterlogged tissues through the process of cytoplasmic acidosis. The effects of lactic acid on α-amylase activity and phytic acid (myo-inositol 1,2,3,4,5,6-hexaphosphate) content using an assay for high phosphate in the germination stage of rice were evaluated. It is showed that lactic acid inhibited rice germination at every treated dose. The reduction of α-amylase content attributed to lactic acid at 24 h after germination of rice seeds was observed. The findings highlighted the effects of lactic acid on α-amylase activity and phytic acid content and suggested that this compound may play a potent role as a germination regulator in rice.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies