Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Sustainable diet and changes in food consumption in chosen European Union countries

Tytuł:
Sustainable diet and changes in food consumption in chosen European Union countries
Autorzy:
Rejman K.
Halicka E.
Kowrygo B.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The most important challenges of food policy and public health in the 21st Century include fighting high levels of obesity and food waste. Both issues are linked to the necessity of reducing greenhouse gas emissions and inhibiting climate change. Diet modification towards a more sustainable and healthy model, based in greater extent on plant-derived (vegetal) food and not animal products is seen as a chance to improve this situation. Taking these aspects into consideration, an analysis of consumption trends (1991-2011) of 6 food groups, known as markers of sustainable diet, was carried out in 7 EU countries. The study was based on FAO Food Balance Sheet statistical data. The current consumption structures in the selected countries was compared to recommended, sustainable and healthy diets. It was shown that in general homogenization of food consumption, a decrease of pulses and increase of fruit consumption had taken place. In each country the share of cereals & potatoes, fruit & vegetables, milk & dairy products, and meat did not meet the recommendations. The consumption of the first two groups was too low, the remaining two – too high.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies