Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Antibiotic susceptibility and biofilm-forming capacity of enterococci isolated from food of animal origin

Tytuł:
Antibiotic susceptibility and biofilm-forming capacity of enterococci isolated from food of animal origin
Autorzy:
Duckova V.
Canigova M.
Krocko M.
Lavova M.
Tematy:
antibiotic susceptibility
biofilm
isolation
food
animal origin
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Enterococci are found in the gastrointestinal tract of humans and animals, in soil, and in water, but they also have a long history of use in the production of traditional fermented food. Some strains of enterococci are considered as emerging pathogens of humans. The intrinsic and acquired resistance of enterococci to antibiotics has special significance. Food of animal origin may be a source of resistant enterococci. The main cause of food contamination with enterococci is improper cleaning and disinfection of equipment. The aim of this study was to assess the antibiotic susceptibility of enterococci isolated from different types of food of animal origin and the ability of these microorganisms to form biofilm. Out of a total of 63 isolates, relatively few enterococci were resistant to gentamicin (1.59%). The highest level of resistance was noted for vancomycin (7.94%) and ampicillin (9.52%). However as many as 19.05% and 44.44% of enterococci were resistant to erythromycin and tetracycline, respectively. The ability to form biofilm was detected in 14.29% of the strains of enterococci tested.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies