Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

SE-HPLC-DAD analysis of flaxseed lignan macromolecule and its hydrolysates

Tytuł:
SE-HPLC-DAD analysis of flaxseed lignan macromolecule and its hydrolysates
Autorzy:
Kosinska A.
Urbalewicz A.
Penkacik K.
Karamac M.
Amarowicz R.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A lignan macromolecule (LM) was extracted from defatted flaxseeds using an ethanol-dioxan system (1:1, v/v) and purified using Amberlite column chromatography with water and methanol as mobile phases. The LM was subjected to chemical hydrolysis (base, acid, base & acid), as well as to enzymatic processing using pepsin, pancreatin, cellulase, and β-glucuronidase. The study revealed that lignan macromolecule in flaxseed was not homogenous. The chemical hydrolysis as well as enzymatic treatment using β-glucuronidase and cellulase released low molecular phenolic compounds from the lignan macromolecule. The liberation of secoisolariciresinol (SECO) and free phenolic acids (p-coumaric and ferulic acids) from flaxseed lignan macromolecule as a result of the base and acid hydrolyses was noted. The application of pepsin and pancreatin did not change the composition of the lignan macromolecule.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies