Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Separation of lactic acid solutions from whey fermentation broth using zirconium (IV) hydrous oxide dynamically formed membranes

Tytuł:
Separation of lactic acid solutions from whey fermentation broth using zirconium (IV) hydrous oxide dynamically formed membranes
Autorzy:
Wojtyniak B.
Szaniawska D.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
We investigated separation of lactic acid solutions from model fermentation broth using a dynamically formed ultrafiltration membrane. The model fermentation broth was prepared from whey and Lactobacillus acidophilus bacteria. The research evaluates the influence of select lactic acid bacteria on fermentation product quality. The specific objectives of the study were to evaluate the performance of an ultrafiltration membrane consisting of zirconium oxide stainless steel (ZOSS) on lactic acid purification. We measured the effects of transmembrane pressure, cross-flow velocity, and initial bacteria concentration of the feed stream on permeate flux and lactic acid recovery. Experiments to test the lactic acid recovery were conducted at two pressure levels (1.0 and 2.0 MPa), one bacteria concentration (1 g/dm³), and three values for the cross flow velocity (0.5 m/s, 1 m/s, and 2.6 m/s). We also evaluated the influence of select lactic acid bacteria on fermentation product quality

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies