Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wartość rzeźna koni w zależności od klasy żywca i pory roku

Tytuł:
Wartość rzeźna koni w zależności od klasy żywca i pory roku
Slaughter value of horses in relation to pre-slaughter grade and season
Autorzy:
Korzeniowski W.
Kwiatkowska A.
Jankowska B.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Parameters of carcasse dressing percentages in two seasons: winter (I—III) and summer (IV—IX) were examined accepting as live weight of animal a net weight at a purchase unit, weight at a time of admission of animals to slaughter horse and weight of animals just before slaughter. It was also evaluated a yield of meat, fat, tendons and bones. It was found that in winter a carcasse dressing percentage is higher by about 3,5% than that in summer. In winter carcasses are much more overfeted but a proportion of meat bones is constant.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies