Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw

Tytuł:
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Edible coatings to minimally processed fruits and vegetables
Autorzy:
Galus S.
Tematy:
owoce
warzywa
zywnosc minimalnie przetworzona
powloki jadalne
powlekanie owocow
powlekanie warzyw
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This work presented characteristic of biopolymer based coatings to produce minimally processed fruits and vegetables. Coating materials and methods, aims and advantages of use of edible coatings to fresh fruits and vegetables were described.

Przedstawiono charakterystykę powłok na bazie naturalnych polimerów z przeznaczeniem do stosowania w technologii minimalnego przetworzenia owoców i warzyw. Omówiono materiały powłokotwórcze, metody powlekania, cele i korzyści ze zastosowania powłok jadalnych do świeżych owoców i warzyw.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies