Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Is there any relationship between the type of alcoholic beverage and oral cancer? Focus on red wine in an European perspective

Tytuł:
Is there any relationship between the type of alcoholic beverage and oral cancer? Focus on red wine in an European perspective
Autorzy:
Iriti M.
Varoni E.M.
Tematy:
relationship
alcoholic beverage
beverage type
mouth cancer
cancer
red wine
Europe
perspective
Mediterranean diet
chemoprevention
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Since decades, it has been suggested that regular, low to moderate consumption of red wine, a major component of Mediterranean diet, at main meals, may contribute to explain the healthy properties attributed to this traditional dietary style. Despite preclinical in vitro/in vivo data have shown many signifi cant pharmacological activities of grape phytochemicals, mostly polyphenols, evidence in humans is still debated. This lack of consensus may be due to the equilibrium between the two main components of wine relevant for health: alcohol and phytochemicals. Because ethanol is a major risk factor in oral carcinogenesis, in this commentary, we briefl y discuss the relationship between the type of alcoholic beverage and oral cancer in European countries.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies