Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Metoda weryfikacji systemu zarządzania jakością zastosowanego w produkcji buraków cukrowych

Tytuł:
Metoda weryfikacji systemu zarządzania jakością zastosowanego w produkcji buraków cukrowych
Autorzy:
Bzowska-Bakalarz, M.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
burak cukrowy
system zarządzania jakością
kryteria
ocena systemu
sugar beet
quality management system
criterion
system evaluation
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono propozycję metody weryfikacji, przyjętych zgodnie z z normą PN-EN ISO 9001:2001, udoskonaleń procesów stosowanych w produkcji buraków cukrowych. Ocenę zastosowanego systemu zarządzania jakością opiera się na określeniu skuteczności (plon i wskaźniki technologiczne surowca) i efektywności (nadwyżka bezpośrednia uzyskana przy produkcji buraków) procesu.
The paper presents a method of verification of sugar beet production processes improvements implemented in according with PN-EN ISO 9001:2001. The evaluation of quality management system is based on evaluation of effectiveness (quantity and quality of the crop) and efficiency of the production process measured by surplus direct.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies