Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Hafnium and Zirconium to Glass Forming Ability, Thermal Stability, Plasticity Deformation and Crystallization of Ni-Free Pentabasic Ti-Based Bulk Metallic Glasses

Tytuł:
Effect of Hafnium and Zirconium to Glass Forming Ability, Thermal Stability, Plasticity Deformation and Crystallization of Ni-Free Pentabasic Ti-Based Bulk Metallic Glasses
Autorzy:
Oak, J.-J.
Kim, Y. H.
Bae, K.-C.
Park, Y. H.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
Ti-based alloy
metallic glass
Ti fiber
glass formability
plastic deformation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The newly designed Ti-based bulk metallic glass (BMG) in which case of fracture behavior was observed 1990MPa to compressive strength with a wide plastic deformation around 7% after process of elastic deformation. This phenomenon can be compared with those of Ti-based alloys and other Ti-based BMGs and indicates high potential to be applied in use. It was evaluated the Ti-based BMG for thermal stability that the reduced glass parameters, ΔTx, Trg and γ, are 79K, 0.50 and 0.38, respectively. In addition, it reveals high activation energies for crystallization in which are estimated to Ex1 = 291.77 ±9.71 kJ/mol, Ex2 = 588.77 ±28.88 kJ/mol and Ex3 = 330.26 ±3.61 kJ/mol on kissinger plotting in this study.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies