Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Development and validation of HPLC assay method for marbofloxacin determination in veterinary chewable tablets

Tytuł:
Development and validation of HPLC assay method for marbofloxacin determination in veterinary chewable tablets
Autorzy:
Oliveira, K. R. W.
Sversut, R. A.
Singh, A. K.
Amaral, M. S.
Kassab, N. M.
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
quinolone
HPLC-UV
assay method
quality control
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The present study aimed to develop and validate an analytical method for determination of marbofloxacin (MAR) in veterinary chewable tablets. The isocratic reversed-phase chromatographic method was developed and validated using a Vertisep®, RP C18 column (150 mm × 4.6 mm, 5.0 μm). The mobile phase was composed of water–acetonitrile (55:45, v/v) with pH adjusted to 3.0 with ortho-phosphoric acid and a flow rate set at 0.4 mL/min. The proposed method was validated for linearity in a concentration range of 2.5 to 17.5 μg/mL with a correlation coefficient of 0.99991. The mean content of MAR found in chewable tablets was 104.40% with RSD below 2%. The accuracy expressed as average recovery of the proposed method was 98.74%, and the precision expressed as relative standard deviation among repeated analysis was 0.55%. The method has adequate sensitivity with detection and quantitation limits of 0.25 and 0.81 μg/mL, respectively. Based on the presented results and according to the ICH and AOAC guidelines on validation of analytical methods, the proposed method was considered precise, accurate with adequate sensitivity, and robust in the MAR quantitative analysis. Therefore, the method can be used in the quality control of chewable veterinary tablets containing MAR.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies