Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A comparison of methods for obtaining nanocellulose using acid and ionic liquid hydrolysis reactions

Tytuł:
A comparison of methods for obtaining nanocellulose using acid and ionic liquid hydrolysis reactions
Autorzy:
Babicka, Marta
Ratajczak , Izabela
Dwiecki, Krzysztof
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
1-butyl-3-methylimidazolium chloride
sulphuric acid(VI)
acid hydrolysis
ionic liquid hydrolysis
dynamic light scattering
fourier transform infrared spectroscopy
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
A comparison of methods for obtaining nanocellulose using acid and ionic liquid hydrolysis reactions. In this study, two methods were compared, i.e. acid hydrolysis using sulphuric acid (VI) and ionic liquid hydrolysis using 1-methyl-3-butylimidazolium chloride to obtain nanocellulose from Sigmacell Cellulose Type 20. The efficiency of both processes was tested for weight loss of the material during the reaction. The study showed that much more material can be obtained using ionic liquid hydrolysis than using acid hydrolysis. A dynamic light scattering study was performed to determine material particle size before and after these processes. Particles of nanometric size were recorded only for cellulose after the reaction with an ionic liquid. In addition, Fourier transform infrared spectroscopy was performed to determine the chemical structure of the materials tested.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies