Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Microstructural, Electrical and Mechanical Properties of the Al-Zn-Mg-Mn Alloy with Strontium Addition

Tytuł:
Microstructural, Electrical and Mechanical Properties of the Al-Zn-Mg-Mn Alloy with Strontium Addition
Autorzy:
Yoo, Hyo-Sang
Kim, Yong-Ho
Lee, Byoung-Kwon
Ko, Eun-Chan
Lee, Sang-Chan
Lee, Seong-Hee
Son, Hyeon-Taek
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
Sr addition
electrical conductivity
mechanical properties
microstructure
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This study investigated the improvement in the electrical conductivity and mechanical properties obtained by adjusting the amount of the Sr addition to the Al-Zn-Mg-Mn alloy. The addition of Sr formed an intermetallic compounds, and the volume fraction of the intermetallic compounds increased with increasing Sr content. As the amount of Sr added increased from 0 to 1.0 wt%, the electrical conductivity of the extruded alloy decreased to 48.9, 45.2 and 42.5% IACS. As the addition amount of Sr increased, the average grain size of the rolled alloy decreased to 55.5, 53.1 and 42.3 μm. And, the ultimate tensile strength increased to 195, 212 and 216 MPa.
This work was supported by the ‘Development of common base technology for medium power industrial motors’ of Korea Institute of Energy Technology valuation and Planning (KETEP) funded by the Ministry of Trade, Industry and Energy, Republic of Korea. (RS-2023-00232593).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies