Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Design of experiments in optimization and validation of hydrophilic interaction liquid chromatography method for determination of amlodipine besylate and its impurities

Tytuł:
Design of experiments in optimization and validation of hydrophilic interaction liquid chromatography method for determination of amlodipine besylate and its impurities
Autorzy:
Kasagić-Vujanović, I.
Knežević, D.
Data publikacji:
2022
Słowa kluczowe:
amlodipine
HILIC
design of experiment
Derringer’s desirability function
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A new and rapid hydrophilic interaction liquid chromatographic method has been developed for the quantitative analysis of amlodipine besylate and its specific impurities (D, E, and F). For development of this method, a systematic approach which includes Design of Experiments methodology was applied. For the method optimization, Box–Behnken design and specific way Derringer’s desirability function were applied. They provided identification of the optimal chromatographic conditions on the basis of obtained mathematical models and graphical procedures (three D graphs). The optimal chromatographic conditions were the analytical column ZORBAX NH2 (250 3 4.6 mm, 5 mm particle size); mobile phase consisted of acetonitrile-water phase (50 mM ammonium acetate, pH adjusted to 4.0 with glacial acetic acid) (90.5:9.5 v/v); column temperature 30 8C, mobile phase flow rate 1 mL min1, wavelength of detection 230 nm. As other validation parameters were also found to be suitable, the possibility to apply the proposed method for the determination of amlodipine besylate and its impurities in any laboratory under different circumstances has been proven.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies