Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Matrix solid-phase dispersion method coupled with high-performance liquid chromatography for the simultaneous quantification of selected compounds from freeze dry pomegranate juice

Tytuł:
Matrix solid-phase dispersion method coupled with high-performance liquid chromatography for the simultaneous quantification of selected compounds from freeze dry pomegranate juice
Autorzy:
Kamal, Y. T.
Yusufoglu, H.
Alam, P.
Fouda, A.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
MSPD
HPLC-UV
freeze-dried extract
pomegranate
validation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this research, a novel method was developed for the matrix solid phase dispersion (MSPD) followed by high-performance liquid chromatography (HPLC) quantification of four marker constituents (vitamin C, gallic acid, rutin, and ellagic acid) in the freeze-dried pomegranate fruit juice. Various MSPD parameters like type of dispersant, sample–dispersant ratio, solvents, its volume, and time of extraction have been optimized after many trials. Furthermore, HPLC method has been developed and optimized for the analysis of all four components. The HPLC separation was achieved using a 250 × 4.6 mm column, particle size of 5 μm, C18 reverse phase column, with a mobile phase consisting of acetonitrile and 0.05% H3PO4, in gradient elution mode with a mobile phase flow rate of 1 mL/min, using ultraviolet (UV)–visible detection at 254 nm. All calibration curves showed good linear regression (r2 ≥ 0.9925) within test ranges. The extraction recoveries of the marker constituents analyzed by MSPD methods were found as ranging from 97.5% to 103.5%. From comparing the chromatograms, validation data and other parameters like time, labor, and feasibility, we found that MSPD technique was most suitable for the analysis as compared to conventional liquid–liquid extraction technique.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2018).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies