Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zielona herbata jako doskonałe źródło selenometioniny

Tytuł:
Zielona herbata jako doskonałe źródło selenometioniny
Autorzy:
Sentkowska, Aleksandra
Data publikacji:
2022
Słowa kluczowe:
zielona herbata
selenometionina
selen
analiza chemiczna
chemia analityczna
green tea
selenomethionine
selenium
chemical analysis
analytical chemistry
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Herbata jest drugim po wodzie najczęściej konsumowanym napojem. Szacuje się, że każdego dnia na świecie wypijanych jest 3,7 miliarda filiżanek herbaty. Biorąc pod uwagę fakt, że jej picie pozwala zapobiegać wielu chorobom cywilizacyjnym, między innymi miażdżycy i chorobie wieńcowej serca, liczba ta powinna cieszyć. Szczególnie napar z zielonej herbaty, powstającej z liści niepoddanych fermentacji, przechowuje więcej cennych składników od czarnej herbaty lub oolung i jest delikatniejszy w smaku.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies