Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena jakości folii opakowaniowej z wykorzystaniem analizy przyczyn i skutków wad

Tytuł:
Ocena jakości folii opakowaniowej z wykorzystaniem analizy przyczyn i skutków wad
Autorzy:
Pacana, A.
Pacana, J.
Sopel, J.
Zatwarnicka-Madura, B.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
folia stretch
jakość
analiza przyczyn i skutków wad
stretch film
quality
failure mode and effects analysis
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Analizowano proces wylewu i jakość folii stretch płaskiej, standardowej pięciowarstwowej do pakowania ręcznego, wytwarzanej metodą wylewu cast z wykorzystaniem regranulatu. Wykorzystano w tym celu analizę przyczyn i skutków wad. Jej celem jest konsekwentne i trwałe eliminowanie wad przez rozpoznawanie rzeczywistych przyczyn ich powstawania i stosowanie odpowiednich środków zapobiegawczych. Stwierdzono, że największy wpływ na problemy jakościowe folii ma zła jakość surowca, duża zawartość regranulatu oraz nieodpowiednie ustawienie parametrów linii technologicznej. Dla tych (oraz mniej istotnych przyczyn) ustanowiono i wdrożono działania naprawcze.
Failure mode and effects anal. was carried out to det. The risk of occurrence, importance and detection of polyethylene film defects in an industrial prodn. line. To improve the product quality, a control of raw material and product properties, prodn. process monitoring as well as optional limitation of the amt. of added polymer regranulate were recommended.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies