Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Study on the effect of modification with furfuryl alcohol on selected properties of poplar wood (Populus nigra L.)

Tytuł:
Study on the effect of modification with furfuryl alcohol on selected properties of poplar wood (Populus nigra L.)
Autorzy:
Drywień, K.
Radomski, A.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
wood modification
furfuryl alcohol
citric acid
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In these study black poplar wood (Populus nigra L.) was modified by vacuum impregnation with furfuryl alcohol with the addition of citric acid. Then it was subjected to temperature conditions in order to cure this alcohol inside the lumen. WPG, water absorbability and color change was tested on the samples that were modified with method. The aim of the research was to investigate the influence of such modification on selected properties of black poplar wood. Samples after modification was compared with the samples that were not modified and with the samples that have only been subjected to high temperature conditions with no addition of furfuryl alcohol. Furfurylated samples showed improved water reisistance, measured as absorbability. The change of color is very clear, though differences between two highest concentrations of modifier were neglibigle.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies