Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of the Quenching Rate on the Structure and Magnetic Properties of the Fe-Based Amorphous Alloy

Tytuł:
Influence of the Quenching Rate on the Structure and Magnetic Properties of the Fe-Based Amorphous Alloy
Autorzy:
Nabiałek, M.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
transmissions electron microscopy
scanning electron microscopy
amorphous matrials
free volumes
quasidislocation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents the results of investigations into the structure, microstructure and magnetic properties of Fe61Co10Y8W1B20 amorphous alloy. The alloy samples were in two physical forms: (1) plates of approximate thickness 0.5 mm (so-called bulk amorphous alloys) and (2) a ribbon of approximate thickness 35 μm (so-called classic amorphous alloy). The investigations comprised: X-ray diffractometry, Mössbauer spectrometry, transmission electron microscopy, and selected magnetic measurements; all of the investigations were carried out on samples in the as-quenched state. Analysis of the obtained SEM and TEM images, X-ray diffraction patterns, Mössbauer spectrometry results and measurements of the magnetisation in a high magnetic field facilitated collectively the detailed description of the structure of the investigated alloy, which was found to depend on the quenching speed.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies