Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Reinterpretation of traditional carpentry joints in contemporary wooden architecture

Tytuł:
Reinterpretation of traditional carpentry joints in contemporary wooden architecture
Autorzy:
Golański, Michał
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
architecture
wind analysis
CFD
wind tunnel
research based design
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The article is devoted to the problem of design and fabrication of joints in contemporary wooden architecture. The CAD/ CAM design methodology results in new production and assembly methods used in the creation of novel structural systems. Connections used in structures are often derived from traditional carpentry connections used in a new way. They are reinterpreted and adapted to their new role in new structural systems. The article presents the results of an analysis of three experimental pavilions conducted in the context of the types of element connections used in their construction. Carpentry joints in traditional architecture were used and fabricated with technologies available at the time and were developed and used in post-beam constructions that utilize large, widely-spaced wood to provide structural support to the building. Timber frame technologies were dependent on mechanical connectors (nails, screws, shear plates, nailed plates). Digital era technologies provide new ways of joining elements according to new structural systems.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies