Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Surface desalinated layer distribution in the Kara Sea determined by shipboard and satellite data

Tytuł:
Surface desalinated layer distribution in the Kara Sea determined by shipboard and satellite data
Autorzy:
Glukhovets, Dmitry I.
Goldin, Yury A.
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
surface desalinated layer
interseasonal dynamics
satellite data
Kara Sea
fluorescence
absorption
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study reports the propagation dynamics of the Kara Sea surface desalinated layer (SDL) during the summer and autumn seasons. We analysed shipboard measurements data collected in 2013-2018 and MODIS ocean colour data that correlated with the shipboard ones. We formulated a comparatively strict criterion to determine the SDL border based on satellite data. For that, we analyzed the shipboard flow-through measuring system data obtained while crossing the surface desalinated layer border. Further, we used a regional algorithm to process the satellite data and estimate the coloured dissolved organic matter absorption coefficient for the Kara Sea. The results demonstrate a significant effect of the wind regime on the interseasonal and interannual variability of the transformation of the SDL boundaries. The positions of the surface desalinated layer boundaries at different times during 2013-2018 are given. The obtained results are important for calculating the heat balance and analyzing the Kara Sea bio-productivity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies