Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nowoczesne rozwiązania w zakresie wytwarzania i kontroli jakości emulsji

Tytuł:
Nowoczesne rozwiązania w zakresie wytwarzania i kontroli jakości emulsji
Autorzy:
Gilewicz, P.
Tal-Figiel, B.
Figiel, W.
Kwiecień, M.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
reologia
emulsja
stabilność
emulsion
stability
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W celu określenia stabilności i jakości układów emulsyjnych stosuje się badania reologiczne. W artykule przedstawiono wyniki badań właściwości reologicznych emulsji kosmetycznych. Emulsje te wytworzono z pomocą nowoczesnego miksera recepturowego Unguator 2100. Do otrzymania emulsji kosmetycznych w procesie „na zimno” wykorzystano złożone układy wosków.
Rheological studies are applied to determine the stability and the quality of emulsion systems. In this paper work research of rheological properties are shown. Emulsions were prepared by using a modern mixer Unguator 2100. In preparation of cosmetic emulsions in cold process, complex waxes systems were used.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies