Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Termograwimetryczna analiza żywności - przegląd zastosowań

Tytuł:
Termograwimetryczna analiza żywności - przegląd zastosowań
Autorzy:
Witek, M.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
analiza termograwimetryczna
TGA
DTG
analiza żywności
thermogravimetric analysis
food analysis
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł przedstawia krótki przegląd literatury dotyczącej zastosowań analizy termograwimetrycznej (TGA) w badaniu żywności. Opisano także zasadę pomiaru, wykorzystywaną aparaturę, sposób prezentacji wyników otrzymanych w tej metodzie.
The article presents a short review of the literature on thermogravimetric analysis (TGA) applications in food testing. The principle of measurement, the devices used and the presentation of the results obtained in this method are also described.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies