Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of Milling Time on the Crystallite Size of AlSi5Cu2/SiC Composite Powder

Tytuł:
Influence of Milling Time on the Crystallite Size of AlSi5Cu2/SiC Composite Powder
Autorzy:
Suśniak, M.
Pałka, P.
Karwan-Baczewska, J.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
Al/SiC composites
crystallite size determination
mechanical alloying
nanocomposite
Scherrer equation
X-ray diffraction
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
AlSi5Cu2/SiC nanocrystalline composite powder was successfully obtained by mechanical alloying of AlSi5Cu2 chips with reinforcement of 0, 10, 15, 20 wt. % of silicon carbide. X-ray powder diffraction was used to characterize obtained material. Detailed analyses using transmission and scanning electron microscopy have been conducted in order to collaborate the grain size measurement determined from the XRD analyses. Powders produced in a planetary ball mill with milling time: 1, 5, 10, 15, 20 and 40 hours, have shown shape and size evaluation during mechanical alloying process. It can be seen tendency to decrease the size of the grain as the milling time is increased. It is also noted that the grains of composites (AlSi5Cu2/SiC) are smaller than samples prepares without SiC addition. 40 hours of milling lead to formed very small grains of Al phase (20 nm in average) in composite powder.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies