Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis of Polycrystalline Bi-Doped SnSe by Mechanical Alloying and Hydrogen Reduction

Tytuł:
Synthesis of Polycrystalline Bi-Doped SnSe by Mechanical Alloying and Hydrogen Reduction
Autorzy:
Jang, Jin Kwang
Moon, Jaeyun
Byun, Jongmin
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
SnSe
thermoelectric properties
hydrogen reduction
N-type
Bi2O3
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, Bi-doped SnSe was fabricated through the high energy ball milling and the hydrogen reduction of Bi2O3, and its thermoelectric properties were analyzed. The specimen with pure-Bi was fabricated as a control group and properties were compared. In the case of specimens with added Bi2O3, when sintering was performed in a hydrogen atmosphere, Bi2O3 with a high melting point was reduced to Bi with a relatively low melting point. At this time, because of the appearance of the liquid phase, the orientation of the (400) plane increased, and the density was improved. As a result, the change of SnSe to n-type was confirmed in the temperature range of 300 K - 773 K due to Bi doping. Additionally, when Bi2O3 was used instead of pure-Bi, the thermal conductivity, which is inversely proportional to the figure of merit, decreased, and the electrical conductivity increased, resulting in an improvement in the figure of merit.
This study was supported by the Research Program funded by SeoulTech (Seoul National University of Science and Technology).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies