Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determination of the technological value of cotton fibre: a comparative study of the traditional and multiple-criteria decision-making approaches

Tytuł:
Determination of the technological value of cotton fibre: a comparative study of the traditional and multiple-criteria decision-making approaches
Autorzy:
Majumdar, A.
Majumdar, P. K.
Sarkar, B.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
analytic hierarchy process (AHP)
cotton fibre
fibre quality inde
premium-discount index
spinning
consistency index
technological value
proces hierarchii analitycznej
włókno bawełny
wskaźnik jakości włókien
przędzenie
wskaźnik spójności
wartość technologiczna
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents a comparative study of the methods used to determine the technological value or overall quality of cotton fibre. Three existing methods, namely the fibre quality index (FQI), the spinning consistency index (SCI) and the premium-discount index (PDI) have been considered, and a new method has been proposed based on a multiple-criteria decision-making (MCDM) technique. The efficacy of these methods was determined by conducting a rank correlation analysis between the technological values of cotton and yarn strength. It was found that the rank correlation differs widely for the three existing methods. The proposed method of MCDM (multiplicative AHP) could enhance the correlation between the technological value of cotton and yarn strength.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies