Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Performance comparison of artificial neural network and Gaussian mixture model in classifying hand motions by using sEMG signals

Tytuł:
Performance comparison of artificial neural network and Gaussian mixture model in classifying hand motions by using sEMG signals
Autorzy:
Baspinar, U.
Varol, H. S.
Senyurek, V. Y.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
hand motion classification
artificial neural network
Gaussian mixture model
klasyfikacja ruchu dłoni
sztuczna sieć neuronowa
model mikstur gaussowskich
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, a home-made four channel sEMG amplifier circuit was designed for measuring of sEMG signals. The measured sEMG signals were recorded on to a computer with help of a DAQ board. The recorded sEMG signals were filtered first with a high-pass filter and afterwards a wavelet based filtering was applied to remove unwanted noises. Before applying of the wavelet based filtering, it was first determined which wavelet type, threshold selection rule and threshold would be suitable for the denoising process. As a second step, the recorded and denoised signals’ features were extracted. For classification of motions 8 time domain and 2 frequency domain features were used individually and in combinations. Lastly, seven different motions were classified and their classification performances were compared. In this study, classification rates of ANN and GMM classifiers were compared as regards features.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies