Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

PFAS w wodzie do spożycia - realne zagrożenie dla środowiska oraz zdrowia ludzi

Tytuł:
PFAS w wodzie do spożycia - realne zagrożenie dla środowiska oraz zdrowia ludzi
Autorzy:
Bollin, Wiesława
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
jakość wody
jakość wody do spożycia
PFAS
związki perfluorowane
zanieczyszczenia wody pitnej
water quality
drinking water quality
perfluorinated compound
drinking water contamination
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2020/2184 z dnia 16 grudnia 2020 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi, która weszła w życie 12 stycznia 2021 r., jasno wskazuje kolejny problem wody pitnej, z którym muszą uporać się wszystkie kraje Unii Europejskiej.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies